DAGENS TEMANu är jag och Emma säkert på konfan/konfirmationen och pratar om... *tittar på schemat* 'Ta Hand Om Varandra'. Där har ni dagens tema, få se om det blir något intressant. Ha det gött!

Long Before Rock'n'Roll - Mando Diao

//Michan

FRÅGOR OM PHOTOSHOPTack så mycket för komentaren! Här kommer dina svar :)

SVAR:

Var/Hur: Det är inte så svårt att köpa Photoshop faktiskt. Du kan antingen köpa det på någon hemsida ex. elgiganten.secdon.com eller en sida speciellt för photoshop success.adobe.com. Då borde du få hem ett paket med en installeringsskiva. Annars kan du gå till din närmaste elektronikbutik och kolla om de har photoshop ex. Media Markt, Elgiganten mm.

Vilket jag har/Vart jag köpte det: Det photoshop som jag har köpte mina föräldrar för några år sen och vad jag har hört av dem så beställde de den på en hemsida. De var inte 100% säkra på vilken, men själv så tror jag att det var på elgiganten.se eftersom när jag sökte så kom precis samma photoshop paket fram, nämnligen Adobe Photoshop 8 & Premiere 8. Premiere är ett filmredigeringsprogram men jag använder det inte eftersom jag själv tycker att det suger! (väldigt segt, hakkar och är svår att förstå)

Jag vet att det blev en väldans massa text men jag hoppas att det gav svar på dina frågor. Om du/ni undrar något mer så är det bara att skicka iväg en liten komentar :)
//Michan

 


MIMMI PIGG

Foto: Emma/Jag | Modell: Annika | Nikon D5000

Fler bilder från Sunday Challenge temat. Vad tycker ni? :)
/Emma

TÄVLING HOS MATHILDA


Foto: Jag/Michan | Nikon D5000 | Tagen: 2010 | Jag är med i denna tävling hos Mathilda | Länk till bild

Motivering:
Jag valde den här bilden eftersom det är bland annat en av de första bilderna jag tog med min systemkamera. Det blev snabbt en favoritbild och är det fortfarande! :)
Jag tyckte att bilden passade temat pga regndropparna som hade stannat kvar på lövet. Solljuset gjorde så att droppade glittrade väldigt fint!


Foto: Emma/jag | Nikon D5000 | Länk till bild!

Jag är med i denna tävling hos Mathilda där man kan vinna en valfri grej för 199kr hos tvspelsweb.se.

Motivering:
Eftersom temat var vatten så valde jag denna bilden för att det ligger vatten på bladet. Jag tycker att den är väldigt fin och ser lite magisk ut. hihi!

LOVE IT ALL


Foto: Jag/Michan | Nikon D5000 | AF-S Nikkor 50mm f/1.8

Idag kom då den första vårsolen. Riktigt härligt och vilket fotoväder! Tog lite snabbt från fönstret innan jag gick till skolan. Men när jag väl var på väg och såg alla apasnygga motiv så tänkte jag nästan vända om och hämta kameran! Vem bryr sig om jag skulle missa mentorstiden? Jo, jag. Så tyvärr så blev det inget :(

Love It All - The Kooks

//Michan

BLACK


Svart blev det idag och min favorit tröja som min mamma stickat till mig, helt perfekt!♥

SC: DISNEY

Jag, LouiseToweLovisaAnna och Catrine har tillsammans startat en fotoutmaning, Sunday Challenge, där vi varannan söndag tolkar ett bestämt tema. Här hittar du vår flickrgrupp om du vill kika på de andras bidrag eller så klickar du på namnen här ovanför. Utmaningen varar i ett år. Enjoy!

Denna gång var temat disney och jag valde att tolka Mimmi Pigg. Jag är ändå hyffsat nöjd men Annika på bilden gjorde allt mycket bättre! Vad tycker ni? :)


/Emma

REDIGERINGSTIPS


Det rosa lagret ser lila ut i videon men det ska vara mer rosa blandat med grå.

Det var väldigt roligt att det var så många som tyckte om bilderna med den nya redigeringen och ville veta hur jag gjort. Så för enkelhetens skull så gjorde jag en liten video åt er. Jag är ledsen ifall det hakkar eller är supersuddigt, min inspelare är inte den bästa, ni kanske har förslag på inspelare som är bättre?
//Michan

FRUKOSTDetta var min supersmarriga fruktost!* (fattar ni? 8D) Knäckemacka med banan, keso och kanel och ett glas färskpressad apelsin. Kandet bli bättre? Ja, kanske. Men det duger gott och väl till mig! ^^

*frukt/bananen ost/keson
//Michan

FRÅN KRETA 2010
Foto: Jag/Michan | Nikon D5000 | Kreta 2010

Som jag berättade så trixade jag i Photoshop med en ny redigering, här är 3 bilder som fick bli mina offer. Men resultatet blev hudbaohva bra! Kan inte sluta att få ett litet glädjeskrik varje gång jag ser den första bilden. Vad tycks?
//Michan

BEFORE & AFTERHär kan ni se ett par redigeringar jag gjort på den senaste tiden. Att ljusa upp bilden är inget att fråga om, det är ett måste. Sen kan man alltid exprementera lite men kontrast och färg mm. Håller på just nu i detta ögonblick med en annan slags redigering som jag såg på någon blogg. Det blir awsum!
//Michan

TJUVTITT PÅ ILLUSTRATION

Illustration: Emma(jag)

Jag har hållit på med denna illustration hur länge som helst känns det som, får inte riktigt till näsan. Jag får fortsätta att kämpa så att den blir klar någon gång. Vad tycker ni om den än så länge? :)
/EmmaOOH LAFredag. Den dagen alla trötta men glada boggare bloggar om. Nu gör även jag det, vem kunde tro det? Menmen, nu blir det väll någon awsum middag och tv-mys med familjen. Seeeeeee yaaaaa! 8D

Ooh La - The Kooks
//Michan

BEN&JERRY´S


Fredag och äntligen helg! Ben & Jerry står i frysen, kan det bli mycket bättre? :)
/Emma

NASTYGAL

bild - nastygal

Nastygal har riktigt snygga kläder, synd bara att det är så dyrt. Riktig klädinspiration!
/Emma
Nu har ni klickat er in i två tjejers blogg. En personlig fotoblogg kan man kalla denna sida. Vi heter Emma och Michan men kallas även
Sysslingarna,
vi är födda 1997 och vi lever våra liv i huvudstaden.

Skriver om allt som faller oss in och bjuder på massvis med videos, bilder och personlighet.

gillar ni vår blogg lika mycket som vi så kan ni alltid lägga till oss här

bloglovin

Kontakt: sysslingarna@hotmail.com


Om

Min profilbild